Kimia dan Fiksi

Mereaksikan Kimia dengan Imajinasi

My English Blog Has Been Blocked around School Area!

no-enterI have no other ways to explain this for all students and visitors who may visit my English blog just to see my little view of our school but here. My students nowadays can’t do that any more because my English blog is blocked when they try to check the blog using school’s net connection. The last post which they may read is an article posted on October 16, 2008 title ‘What Suck’. When a student helped me to check the blocker, it’s the server of our school and no reason explained over there. It just wrote: htt://blogwyd.blogspot is blocked and you are not allowed to visit the website. But if visitors use the third party, such as Google or Yahoo search, they can still read all posts. I mean people can search the newest posts if they type the title of the posts or the keywords but how they can do that as they don’t know what kinda article I’ve posted! When I tried to google the title, it worked, but it would go nowhere except the un-banned posts when I clicked the forehead of the blog.

Why Is It Blocked?

I can’t believe it if one or more students flagged my English blog or even reported it as a spam. They liked to read it because I posted all articles using simple English and that way they used to learn English. And for all international students, how they can answer the problems I put over there if they can’t check it at school area? I sometimes use my blog to put some questions and ask students to answer when they have time but the questions aren’t their homework or even their task. It’s the way to let students explore internet plus get something useful, in my opinion.

I sufficiently can’t believe it if the reason to block my English blog is because of some naughty words there. Yes, I used some naughty or even bad words in my English blog, such as f*ck, God d*mn it, s*ck, p*rn, *ss, etc. but all had good relations with articles in a whole. No any case where I use such bad words just to let others, readers in this case, get negative pleasure. Not at all! Never!

Using my English blog is one of my ways to explode my mind or I gonna get stress because of too much work pressure. And my English blog is the only one English blog which school management can report to the central team of RSBI as the net connection between teachers and students of international program. And the school then got A score in the final report.

For whoever has done such bad way, I do need to remind him/her or even they’re more than one person, please check all articles of my English blog and don’t let your own ears to hear what you yourselves can’t understand. Just read all what I’ve posted and you’ll know that I’ve written the facts of our school and nobody will say I’ve put a lie even a word over there. All are the true facts. Almost all words had been explained by me myself in school’s meetings as I didn’t use to just say something bad behind people’s face.

Play a fair game with me, please!

PS. I posted this article in both Indonesian and English blogs.

16 January 2009 - Posted by | Pendidikan | , ,

23 Comments »

  1. Waduh, kok bisa gitu sih bu Wyd?

    Comment by AL | 18 January 2009

  2. Sudah dicoba konfirm ke WordPress bu ? ke matt ? di block itu kan karena ada permintaan dari orang lain untuk nutup ke admin wordpress.
    Kalo ada back up , bisa buat baru lagi dengan judul lain.

    Comment by praboto | 19 January 2009

  3. @praboto: itu blogspot punya, pak. dibloknya cuma di lingkungan sekolah kok🙂

    Comment by wyd | 19 January 2009

  4. Thats happened if we have broken TOS of blogspot,even if we didn’t know what’s really hapend.Just my opinion..:-)

    Comment by Gusti Dana | 19 January 2009

  5. @Gusti Dana: not at all… not abt TOS of blogspot. but school’s server. u can possible check my english blog from your net connection. but it won’t work from my school area. so the server who has blocked my blog. what sad!

    Comment by wyd | 19 January 2009

  6. mungkin muridnya ada yang nyepam, jadi aja di blok oleh anti spam.

    Comment by Iwan Awaludin | 20 January 2009

  7. so sorry to hear that.

    emang rese dah kalo ajang menorehkan isi kepala sedikit terbelenggu di sebagian besar isi nya.

    he..he..he..
    :mrgreen:

    Comment by nyurian | 20 January 2009

  8. Suatu resiko yg hrs kita terima dan hrs siap utk itu bu guru, khususnya yg free!

    Comment by estonhasiant | 20 January 2009

  9. ooo, begitu tho!
    inilah Bu Wyd risiko orang yang lebih maju ketimbang kompetitor Anda, barangkali kalo ada
    saya turut prihatin dng penge-blok-an ini, Bu

    di saya, orang macem admin/webmaster kayak di sekolah Anda ini
    malah ga pernah dimintai izin, soalnya
    lebih baik minta maaf daripada minta izin

    coba minta maaf dulu aja ke admin/webmaster yth.

    Comment by masedlolur | 25 January 2009

  10. apa mungkin karena banner AYO GURU NGEBOG, lalu dilaksanakan proses pengeblokan, dan blog buWyd yang diblok, ah jangan-jangan cuma maen-maen, seperti ajakan bu Wyd Play a fair game with me, please!
    sabar bu….

    Comment by budi | 26 January 2009

  11. Gimana bu Wyd, udah berjalan lagi blog nya?

    Comment by AL | 27 January 2009

  12. @AL: sama aja kayak kemaren tuh…

    Comment by wyd | 27 January 2009

  13. kita kan pake acara login2an dulu mam di skolah, mungkn masalhny disitu. Klo kita login pake id yg ‘umum’, agak susah koneksinya. Tpi klo kita login pake id yang sdikit khusus, bisa. Kayaknya sih..
    Soalnya, pas saiia buka blog saiia sndiri (d skolah) pake id ‘umum’ yg kluar malah postingan jaman dulu. Jdi seolah-olah saiia gak pernah update blog. Padahal, sudah sangat bnyak postingan shabis itu.
    Hehe, tpi blakangn ini jrang update gara2 tkut mengganggu pelajaran. Ceileh..

    Comment by ika_karla | 29 January 2009

  14. sorry to hear that, mam..
    I really dunno what happen with these people.
    they like to believe what they want to believe, instead of checking the fact!
    btw I’m back! hehehe

    Comment by putrijump | 30 January 2009

  15. @ika_karla: ga tuh, kita udah cek lewat bermacam cara, bahkan nge-hack server sekolah🙂 tapi kemaren ganti provider, maka semua blokiran terbuka otomatis. ga tahu kalau ntar diblokir lagi….

    @putrijump: welcome back, sweety!

    Comment by wyd | 30 January 2009

  16. hm, Bu Wyd, mungkin otomatis blockingnya kali… biasanya memang begitu sih😀

    Anyway Bu Wyd, ajarin anak-anak pakai proxy saja biar bisa buka blogspot (di sini juga pernah susah buka blogspot, apalagi friendster) ^__^

    Comment by vandeput | 1 February 2009

  17. rumit juga bu ya

    Comment by budisan68 | 1 February 2009

  18. Bu Wyd…masih belum posting yg baru ya..??.

    Salam hangat dan persahabatan selalu

    Comment by Gusti Dana | 2 February 2009

  19. @Gusti Dana: iya nih… masih fokus pada banyak hal. belum sempat nulis lagi. thx udah mengingatkan ya

    Comment by wyd | 3 February 2009

  20. ooo gtu ya mam.
    jadi skarang udah bebas berekspesi lagi.
    hehe

    Comment by ika_karla | 5 February 2009

  21. seorang optimistik biasanya dianggap berseberangan dan sering mendapat perlakuan seperti ini, saya juga sering bu dibegitukan namun Tuhan akan memberikan jalan lain untuk anda nantinya. Tunggu saja buah manis dari blok-blokan toh cuma di area sekolah kan, tidak di area lainnya😀

    Salam sukses dan Rajin Menulis selalu

    Nice posting here

    Comment by jurnalis | 13 February 2009

  22. Use this proxy http://netbreast.com

    Comment by Lebay | 25 February 2009

  23. sekolahnya ajaib, katanya sekolah internasional, eh pemikirannya masih interlokal alias indonesia banget, masa cuma ada kata2 yg gak sopan di blog mba wyd terus di blocked sih? lagian anak SMP SMU kan udah dewasa, udah ngerti mana yg patut di contoh mana yg engga, kalau alasannya gurunya aja ngomong f*uck, ya udah murid2nya juga ikutan, itu namanya murid dongo bin gebleg. lagian sekolah lebay, blog blog gw, mau ngomong kentut kek, pantat kek, ta* kucing kek, urusan gw lah, kalau murid ngikutin itu mah muridnya aja yg cari pembenaran

    Comment by Riri El Rose | 12 October 2013


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s